9 mars 2011

Nu är den gjord

Kan meddela att tidsåtgången för att bygga en ekorrmatare är exakt den samma som att laga köttbullar och potatismos på "gammaldags" sätt. Maken sågade och spikade och jag lagade maten. Mataren är fylld med hasselnötter, jordnötter och solrosfrön – bara att vänta och se om kurre gillar sin matare i morgon bitti.

Levande trädgård

För mig är trädgård inte bara växter. Det är allt som rör sig i trädgården − ju mer och fler, desto bättre.

För några helger sedan upptäckte vi en vessla i trädgården. Stor lycka. Och min vinterbeskärning av päronträdet blev en riktig magnet för harar. Trevligt. Inte minst med tanke på att vi inte har sett så mycket harar på ett tag.

Just nu är det ekorren jag gläds åt. Den är här varje morgon och jag vill så klart att den ska fortsätta komma. Min kompis Amy i Texas gillar också ekorrar och har en jättefin matare. Ska försöka göra en likadan. Har googlat lite och hittat en ritning. Glasburk har jag redan – en jättestor glaskonserv som jag fått i restaurangen på jobbet. Tänk så trevligt det vore om den lille parveln ville bli kvar här i trädgården!