2 december 2012

Fyllda aprikoser


Det blir en sorts julgodis till – bara för att det är så vansinnigt gott. Grannen gjorde de här aprikoserna till i fredags kväll och de blev min favorit under kvällen. Efter att ha varit i skogen och letat gran på dagen i går och efter en lång timme i badkaret, var det jättemysigt att krypa upp i soffan med dessa. Enkla att göra är de också. Använd torkade aprikoser av den mjuka varianten (riktigt torra går att sjuda i sockerlag i cirka 15 minuter för rätt konsistent). Gör en skåra i aprikosen, fyll den med mascarponeost och doppa i hackade pistagenötter. I dag blir det mer adventsmys hos andra vänner. Med tanke på att det var tolv minusgrader när jag gick och lade mig i går, så blir det nog en dag med inomhuspyssel fram till dess.

Ett annat tips just nu – i alla fall till den som är lika förtjust i julmust som jag – är Nygårda julmust som lagrats på bourbonfat i sex månader. Den sälja i begränsad upplaga på Systemet (musten är alkoholfri) och är så god att i alla fall mina tår krullar sig lite när jag tänker på den.