25 december 2012

Byter årstid för en dag

Jag älskar att vända på årstiderna då och då och i dag tänker jag låtsas att det är sommar. Mina föräldrar kommer hit på lunch och då blir det dillkokt färskpotatis, utomhusgrillat kött och en somrig sallad. Ställer nog fram en skål med jordgubbar på bordet också. Till dessert blir det hallonparfait med färska hallon på toppen och krossad turkisk peppar. Och så rabarberkaka till kaffet. Extra vårlikt känns det med ett stort fång tulpaner på bordet.

Hallonparfait med turkisk peppar
4 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
200 gram tinade hallon

Färska hallon
Turkisk peppar

Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

Vispa grädden krämig, men inte alltför hårt.

Rör ned hallonen i äggblandningen.

Vänd ned grädden.

Häll smeten i silikonformar till cupcakes. Frys.

”Skala av” de mjuka formarna före serveringen.

Dekorera med färska hallon och krossad turkisk peppar.

Receptet har jag fått från min vän Maria på ledarrekationen. Hon är helt suverän på matlagning!