13 juli 2014

Kalas och gyllenljus

I går blev det födelsedagskalas med mina föräldrar och ett par vänner och jag använde för första gången den blåa gurkörten som jag sådde i våras. Den är så vacker att jag nog måste odla den i rabatten varje år. Och så måste jag komma ihåg att frysa in den i isbitar så att jag kan njuta av den även längre fram. Kanske dags att göra i ordning en islykta redan nu.

Efter maten blev det tiramisu i stället för tårta. Så gott!


När gästerna gick hem tog jag med mig kameran ut i trädgården. Jag har bävat lite för att mörkret på nytt tränger sig på, men när kvällarna ser ut så här så välkomnar jag skymningen och solnedgången.


Strax innan jag tog den här bilden badade liljorna och växthuset i guld.


En lärka har drillat över åkern hela kvällen och jag har hört årets första syrsa. Fladdermössen irrat ljudlöst omkring i träd-
gården och fukten för med sig en högsommardoft av hö. Så härligt att det nästan inte är klokt.