17 januari 2015

Middagsplaner och sådder


I går dukade jag bordet i vinterträdgården medan maken brynte grytbitar av kycklingfilé. Om en stund ska köttet läggas i slökokaren tillsammans med stora vita bönor, citron, honung och chili – bland annat. Och sköter sig sedan tills gästerna kommer i kväll. Efterrätten är redan klar och kakan till kaffet bakad. Ska bli så gott och trevligt!

Maken och motorsågen har dragit till skogs och jag ska ägna dagen åt sådder och kanske en och annan omplantering. I dag ska jordärsskockorna såsoch jag funderar även på att peta ner sparris, törnrosas kjortel och morötter (som ska skördas som små primörer). Dessutom behöver gurkorna skola om, eftersom de växer som bara den. I går fick jag dessutom en del tips om perennsådd, så jag ska nog testa även det. Och kanske paprika …

... kanske hinner jag inte hälften, men roligt blir det i vilket fall. Egentligen är det ju ingen brådska, men jag blir så ivrig att jag knappt kan sitta stilla.

Men först ska jag äta frukost. Glömde det i går, så i dag blir det extra trevlig frukost med nybakade scones.

Önskar vindstilla väder med solsken till alla!